Nu toți eroii au pelerină!​

Dragi goldeni și nu numai, astăzi ne-am propus să vă vorbim despre un alt supererou și un model pentru tinerii din ziua de astăzi. Sadio Mane este de această dată supereroul nostru fără pelerina, care ne dovedește încă o dată că se poate.

Fotbalistul provine dintr-o familie foarte săracă și numeroasă, din inima Senegalului. De mic a învățat să lupte pentru a putea reuși. Poate chiar faptul că deseori familia sa nu avea, efectiv, ce pune pe masă l-a motivat. „Părinții mei nu au avut niciodată bani să mă trimită la școală. În fiecare dimineață și seară, mergeam întotdeauna să joc fotbal cu prietenii pe stradă. Când eram mic, mă gândeam doar la Premier League, la care mă uitam la televizor. Doar Premier League. A fost un vis mare pentru mine” – declara Sadio Mane.

Dar, în ciuda tuturor obstacolelor, Sadio Mane nu a renunțat niciodată la visul lui, fiind hotărât să facă ceva pentru a-și schimba cursul vieții. „De când aveam câţiva ani, îmi amintesc că am fost mereu cu mingea. Şi azi, dacă aș vedea copii care se joacă pe stradă, m-aș alătura lor. Așa am început: pe drumuri. Când am crescut, mergeam să mă uit la meciuri, mai ales când juca echipa națională. Am vrut să-mi văd eroii și să mă imaginez ca pe ei” – a mai spus Mane.

Africa... o şansa în minus...

Supereroul nostru s-a născut și a crescut în Africa, continent care a pregătit tot mai mulți fotbaliști pentru Europa în ultimii ani. Din păcate, nivelul general de viață din această regiune nu este ridicat, astfel încât majoritatea populaţiei trebuie să depășească diferite dificultăți încă din copilărie. Sadio Mane nu face excepție.

Sadio Mane s-a născut în Sedhiou, regiune din sud-vestul Senegalului, la 10 aprilie 1992. A copilărit în satul senegalez Bombali, unde, de fiecare dată când găsea un pic de „teren” pretabil pentru fotbal, „lucra” cu perseverenţă la visul lui de a deveni un mare fotbalist. La vârsta de 7 ani, Mane şi-a pierdut tatăl, care a fost bolnav timp de 2-3 săptămâni, decedând din cauza lipsei ajutorului medical. Tragedia, deşi devastatoare, i-a oferit fotbalistului o şi mai mare putere de a merge mai departe şi de a lupta cu şi mai mare ardoare pentru visul lui.

Talentul tânărului Sadio și munca sa asiduă asupra lui însuși au început să dea roade, iar la vârsta de 15 ani familia băiatului a înţeles că Sadio își va dedica viața în întregime fotbalului.

Începutul carierei în fotbal

Pentru că pasiunea băiatului pentru fotbal i-a cucerit pe toţi, unchiul lui Mane l-a dus la Dakar pentru o probă la academia locală de fotbal a clubului Generation Foot. Cu această echipă a început biografia sportivă a senegalezului.

Mane a petrecut cinci ani în Dakar, din 2005 până în 2010, când creativitatea mijlocașului african pe teren, viteza și eficiența sa au atras atenția clubului francez Metz. Astfel că în 2011 Sadio Mane a plecat să cucerească fotbalul în Europa. În cele din urmă, pe 14 ianuarie 2012, la vârsta de 19 ani, Sadio Mane își face debutul profesional pentru clubul Metz din Franța.

Transferul la Salzburg

Cum performanta supereroului nostru creștea, din sezonul 2012-2013, Sadio Mane s-a mutat la echipa austriacă Red Bull Salzburg. În acel moment, fotbalistul fusese deja chemat la naționala Senegalului. În septembrie

2012, Mane a debutat în divizia de elită a Campionatului Austriei Bundesliga. A făcut senzație încă din primul sezon în Austria, marcând de 16 ori în 26 de meciuri de ligă și trei goluri în trei meciuri de cupă.

În sezonul 2013-2014, Sadio Mane a marcat treisprezece goluri în campionatul intern și 5 goluri pentru Cupa Austriei.

Hat-trick-ul care i-a schimbat viața lui Sadio Mane

sadio mane liverpool

Mane a câștigat primul său hat-trick pentru echipa sa într-o victorie în deplasare, scor 3-1, în Cupa Austriei.

Premier League

Southampton a devenit primul club englez care l-a vrut pe Sadio Mane. În sezonul 2014-2015, a jucat 30 de meciuri în Premier League, în care a marcat unsprezece goluri. Performanța mijlocașului atacant a rămas la un nivel înalt, el devenind treptat principala forță de atac din Southampton.

Băiețelul care juca mingea pe străzile Senegalui adevenit un fotbalist râvnit de multe dintre echipele engleze de top, urmând să fie transferat la clubul Liverpool, unde cariera sa a atins apogeul.

Pe 14 aprilie 2018, Mane a depășit recordul de 43 de goluri al lui Demba Ba și a devenit cel mai bine cotat senegalez din istoria EPL. În același an, Mane a făcut înregistrat încă o premieră, fiindca primul senegalez care a marcat la o finală a Ligii Campionilor, dar a pierdut împotriva Real Madrid cu 1-3, în finala UEFA 2018.

Sadio Mane ne arata ca "SE POATE!"

Sadio Mane Liverpool

Sursa: www.tribuna.com

Pe langa faptul ca este un mare jucator, Sadio Mane ne da si un exemplu de modestie si face ca povestea lui sa fie si mai extraordinara. Se pare ca oricat de sus a ajuns, fotbalistul nu a uitat niciodata de unde a plecat si cat s-a chinuit in copilarie. Iar acum ajuta si el la randul lui pe cei mai putini norocosi din tara lui.

”Construiesc școli, un stadion și donez haine pentru oamenii din Senegal” – a declarat Mane intr-un interviu.

Fotbalistul pe parcusul ascemsiunii s-a implicat in multe proiecte caritabile. A muncit cu propriile mâini la școala pe care a construit-o în Bambali, locul unde acesta s-a născut. Sadio a făcut și un program special pentru familiile din cea mai săracă regiune a Senegalului, oferindu-le 70 de euro pe lună pentru a le suplimenta bugetul familial.

Fotbalistul african,eroul nostru de astazi, este cunoscut pentru modestia sa si ajutorul oferit în problemele comunității. Sadio Mane a declarat intr-un interviu pentru Daily Star:-”Eram înfometat și trebuie să muncesc pe teren. Am supraviețuit unor vremuri grele, am jucat fotbal desculț. Nu am o educație și multe alte lucruri, dar cu ce câștig astăzi îi pot ajuta pe oamenii mei. Am construit școli, un stadion, am furnizat haine, încălțăminte și mâncare pentru oamenii care sunt într-o sărăcie extremă. În plus, dau 70 de euro pe lună pentru toți oamenii din regiuni sărace ale Senegalului”.

În fiecare dimineață se roagă.Fiind de altfel si un om extrem de religios, el a construit și două moschei în Senegal, una în capitală și una în satul său natal umde a inceput toata povestea lui.

Cand reusesti sa ajungi undeva, e momentul sa schimbi lumea!

Sadio Mane Liverpool

Se poate afirma că Sadion Mane a ajuns acolo unde şi-a dorit. El câștigă bani impresionanți din munca sa, valoarea lui netă fiind estimată la 18 milioane de dolari. De asemenea, are un contract pe cinci ani cu Liverpool, pentru 34 de milioane de euro.

Noi am rămas impresionaţi de povestea de viaţă şi parcursul pe care l-a avut ca sportiv. Dacă şi voi sunteţi de acord cu noi, vă aşteptăm în familia Golden Tips pentru a-i urmări evoluţia în continuare. Sau poate eroul nostru de astăzi este chiar eroul vostru!

GoldenTips susţine legendele şi suntem alături de ele!

3 thoughts on “Sadio Mane şi a nu uita de unde ai plecat”

Leave a Comment

Comunitatea Golden Tips este platforma unde pasionaţii de sport şi pariuri sportive urmăresc meciurile împreună, se ghidează după principii responsabile de bankroll management şi nu deţin nicio legătură sau afiliere cu casele de pariuri. Hai să vedem meciurile şi sporturile noastre preferate împreună. Stay Golden!

Vă aşteptăm alături de noi în cea mai mare comunitate de pariuri sportive, „Golden Tips”,
pentru a ne bucura împreună de frumuseţea fotbalului de performanţă cu fenomenul GOLDEN!

Te aşteptăm şi în grupul Telegram Free să facem cunoştinţă!

Stay Golden! We reward fidelity!