Pariază pe echipa „Golden Tips!”

Cum pariurile sunt legate indestructibil de sport, iar sportul există de mii de ani, concluzia ar fi că originea pariurilor sportive este mult mai veche decât ne-am închipui. Diverse texte antice, dar şi scrieri ale lui Homer şi Sofocle precizează faptul că acum 2000 de ani, în Grecia antică se paria cam pe orice sport. Temperamente mediteraneene, grecii simţeau nevoia să adauge un plus de adrenalină, dar şi de distracţie, aşa că Jocurile Olimpice, Corinthian şi Delphic, precum şi alte competiţii sportive erau un prilej bun de pariere.

pariuri sportive roma antica

Sursa foto: https://www.ancient-origins.net/history-ancient-traditions/ancient-gambling-00931  pariuri sportive fotbal

Jocuri de noroc sau pariuri sportive in antichitate - un renume negativ

Se pare că existau inclusiv locuri special amenajate şi pentru jocul cu zaruri, cap şi pajură şi alte „jocuri de noroc”, dar acestea nu aveau o reputaţie prea bună şi frecventarea lor era considerată drept ceva ruşinos.
Dacă la început se paria mai mult pe bunuri decât pe bani şi mai mult pentru distracţie decât pentru câştig, romanii au împrumutat acest obicei de la greci şi l-au transformat într-o adevărată afacere. Luptele de gladiatori, în special, au devenit centrul de atracţie pentru pariorii împătimiţi şi principală sursă de îmbogăţire pentru „agenţii de pariuri”.

Pe de altă parte, spiritul latin îi făcea pe romani să parieze pe orice, iar jocurile de noroc ajunseseră o molimă. Acesta este şi unul din motivele pentru care, la un moment dat, jocurile cu zaruri pe bani au fost interzise în Roma antică. Pentru a scăpă de pedepse, romanii au inventat primele jetoane de jocuri.

pariuri sportive

Deşi tragediile se petreceau adesea nu doar în arene, unde viaţa gladiatorilor depindea de „degetul” în sus sau în jos al spectatorilor, de cele mai multe ori direct interesaţi de rezultatul luptei, ci şi în tribune, printre pariorii care îşi pierdeau agoniseala de-o viaţă sau chiar libertatea, pariurile sportive supravieţuiesc până la căderea Imperiului Roman.
Considerate în continuare de unii o modalitate de petrecere a timpului liber şi de distracţie, de alţii o afacere, pariurile sportive ajung în Evul Mediu european, sporturilor clasice pe care se putea paria adăugându-li-se turnirurile şi tirul cu arcul.

Englezii ne scapa de prohibitie - pariurile sportive in top in 1930

Ca şi în trecut, se încearcă interzicerea pariurilor, dar se obţine, aşa cum se întâmplă cu orice lucru interzis, exact efectul contrar. Cu trecerea timpului, acestea devin aproape un „hobby naţional” pentru englezi, mai ales în ceea ce priveşte pariurile pe cursele de cai, primele case de pariuri apărând în Marea Britanie în jurul anului 1845.
De altfel, din Anglia porneşte, dacă o putem numi aşa, revoluţia pariurilor sportive, coloniştii englezi fiind cei care au „exportat” acest hobby până în SUA, unde, pe „tărâmul tuturor făgăduinţelor”, pariurile au devenit extrem de populare şi căutate, dovadă fiind faptul că prin 1930 ziarele americane aveau pagini întregi dedicate pariorilor, cu cotele competiţiilor sportive.

De la ziar la internet nu a mai fost decât un pas, iar progresul tehnologic a dus la o adevărată industrie a pariurilor. Apariţia multor platforme de pariere, facilitatea de a paria online, din confortul casei tale, numeroasele site-uri sau grupuri care oferă tips-uri „sigure 100%”, diversitatea domeniilor în care poţi paria au determinat un adevărat boom al pariurilor sportive.

În acest labirint informaţional, comunitatea „Golden Tips” este locul în care, alături de alţi pariori pasionaţi, eşti ajutat să îţi gestionezi corect banca şi şansele de câştig. Şi apropo de câştig, singurul nostru tip „sigur 100%” este: pariază pe echipa „Golden Tips”! Noi suntem o comunitate cu o mentalitate diferita si te asteptam si pe tine sa faci parte din fenomenul GOLDEN. Iubim sportul si pariurile sportive si incercam sa facem din pasiunea noastra ceva organizat, productiv si responsabil.

Te asteptam si in grupul Telegram Free sa facem cunostinta!

Stay Golden! We reward fidelity! 

pariuri sportive fotbal

Facebook
Twitter
LinkedIn

8 thoughts on “Pariuri sportive – ponturi si istorie”

Leave a Comment

Comunitatea Golden Tips este platforma unde pasionaţii de sport şi pariuri sportive urmăresc meciurile împreună, se ghidează după principii responsabile de bankroll management şi nu deţin nicio legătură sau afiliere cu casele de pariuri. Hai să vedem meciurile şi sporturile noastre preferate împreună. Stay Golden!

Vă aşteptăm alături de noi în cea mai mare comunitate de pariuri sportive, „Golden Tips”,
pentru a ne bucura împreună de frumuseţea fotbalului de performanţă cu fenomenul GOLDEN!

Te aşteptăm şi în grupul Telegram Free să facem cunoştinţă!

Stay Golden! We reward fidelity!