Interviul lui Cristiano Ronaldo: critici la adresa familiei Glazer, lipsă de respect faţă de Ten Hag, Rangnick, Neville şi Rooney​

Astazi vom vorbi despre Cristiano Ronaldo sau, mai bine spus, despre primul fotbalist din istorie care a marcat la 5 editii ale Campionatului Mondial.

cristiano ronaldo

Cristiano Ronaldo nu prea s-a remarcat în acest sezon, însă a reapărut în lumina reflectoarelor, în urma unui recent interviu cu Piers Morgan, după ce şi-a ridiculizat conducerea, antrenorul şi pe câţiva dintre foştii colegi.

Conform declaraţiei făcute pe pagina oficială a celor de Manchester United, starul portughez este pregătit să se despartă de clubul de pe Old Trafford, după 16 luni petrecute în cel de-al doilea stagiu la echipa pentru care s-ar remarcat în perioada 2006-2009.

Din declaraţia oferită de portughez, cele două părţi au căzut de comun acord că încheierea contractului este cea mai bună soluţie. Acesta susţine că va iubi necondiţionat atât clubul cât şi pe fani, care au fost tot timpul de partea lui şi l-au susţinut în tot ceea ce face.

Ronaldo a adăugat la final că doreşte tot ce e mai bun pentru clubul din Manchester şi că este gata pentru o nouă provocare.

Mai jos vă vom prezenta un scurt rezumat al interviului, pentru a vă fi mai uşor să înţelegeţi situaţia şi acuzaţiile lui CR7.

Ronaldo a început spunând: „Cred că fanii trebuie să ştie adevărul”

Când a fost întrebat despre progresul lui ManUtd faţă de momentul plecării sale în 2009, Cristiano a avut următorul răspuns: „Progresul este egal cu zero. Nu am văzut nicio evoluţie de când Sir Alex a părăsit clubul. Toată lumea ştie asta. Cei care nu văd acest lucru este pentru că nu vor să o facă sau pentru că sunt orbi”.

A continuat, spunând despre deţinătorii clubului: „Familiei Glazer nu îi pasă de club în ceea ce priveşte performanţa sportivă. După cum ştiţi, Manchester United este un club de marketing. Ei îşi scot banii din marketing, iar din sport… Nu prea le pasă, după părerea mea”.

Ronaldo nu este singurul! Ibra, Gaal şi Murinho au avut declaraţii similare

Fără să-i luăm apărarea portughezului, nu putem spune că nu are dreptate. Legat de prima sa afirmaţie, Cristiano Ronaldo nu a fost primul care a atras atenţia despre lipsa progresului la ManUtd, inclusiv Zlatan Ibrahimovic, Louis van Gaal şi Mourinho vorbind despre lucruri asemănătoare, în special despre bazele de antrenament învechite, planurile de recuperare şi de nutriţie, toate neschimbate de ani buni, într-un domeniu care trebuie să evolueze constant.

Aceste lucruri se văd şi cu ochiul liber, acoperişul stadionului având scurgeri de apă, părţi mari ruginite şi fiind gazdă pentru coloniile de şoricei.

Chiar dacă lucrurile spuse de Ronaldo sunt adevărate, motivul pentru care le face publice este, probabil, pentru că doreşte să părăsească clubul cât mai repede şi astfel pune presiune pe conducători să grăbească negocierile. E destul de clar că, după aceste afirmaţii, Ronaldo are şanse minime să mai intre pe teren pentru ManUtd. El a mai vorbit şi despre faptul că în ultimii 2 ani petrecuţi la Utd s-a simţit trădat de către cei din conducere.

Rooney şi Ten Hag

cristiano ronaldo

Sursa: https://www.iol.co.za/

Despre Ten Hag a spus: „Nu îl respect, pentru că nici el nu mă respectă. Dacă nu mă respecţi, nu te voi respecta niciodată”.

Această declaraţie poate să pară controversată pentru noi, ştiind că Ronaldo a fost titular împotriva celor de la Sheriff Tiraspol, West Ham, Real Sociedad şi Aston Villa. Înainte de acestea, a fost titular şi împotriva celor de la Newcastle. Nu a intrat în meciul de la Tottenham, a părăsit terenul în minutul 89 şi, drept urmare, a fost suspendat pentru meciul cu Chelsea, însă a revenit pentru următorul meci cu Sheriff şi a fost căpitan împotriva celor de la Villa.

Mai mult decât atât, cu 3 luni în urmă, Ten Hag a avertizat jucătorii că împreună sunt o echipă unită şi trebuie să stea pe teren până la sfârşit, indicaţie încălcată direct de Ronaldo.

comunitate pariuri sportive

Expected Goals

Cu valoarea xG (Expected Goals) ajunsă la -3.6, având doar 3 goluri, pornind de la un factor xG de 6.6, Ronaldo este codaş la această statistica, unde Garancho şi Marţial au atins valoare +1.2 , Anthony este la +1.0, iar Rashford este la xG -0.2, cu 7 goluri marcate din 7.2 aşteptate.

La statistică de goluri transformate în raport cu ocaziile, Ronaldo stă şi mai prost, fiind pe locul 11 în clasamentul echipei, cu un rezultat de doar 0.04. Primul loc este ocupat de Marţial, cu un factor de 0.5 goluri/şut, iar pe locul 2 este Sancho, cu 0.27. Rashford se situează pe poziţia 5, având xG 0.15.

Doar 1 din 5 şuturi trimise de Ronaldo au ajuns să fie pe poartă în sezonul 2022-2023. Sperăm că participarea la Campionatul Mondial din Qatar să-i prindă bine lui Cristiano, iar sezonul următorul să ne putem bucura de fotbalul cu care ne-a obişnuit.

Eşti curios cine va lua în acest an trofeul? Ai deja o echipă favorită pe care o susţii cu sufletul la gură şi pe care îţi doreşti să o vezi pe podium?

Atunci vino să faci parte din familia GoldenTips, vino să faci parte din cea mai mare comunitate iubitoare de sport din România şi haide să ne susţinem favoritele împreună, până la ultimul fluier din 18 decembrie 2022!!

Comunitatea Golden Tips este platforma unde pasionaţii de sport şi pariuri sportive urmăresc meciurile împreună, se ghidează după principii responsabile de bankroll management şi nu deţin nicio legătură sau afiliere cu casele de pariuri. Hai să vedem meciurile şi sporturile noastre preferate împreună. Stay Golden!

Vă aşteptăm alături de noi în cea mai mare comunitate de pariuri sportive, „Golden Tips”,
pentru a ne bucura împreună de frumuseţea fotbalului de performanţă cu fenomenul GOLDEN!

Te aşteptăm şi în grupul Telegram Free să facem cunoştinţă!

Stay Golden! We reward fidelity!