Cineva calcă pe urmele lui Nadal? Da! Se pare că Alcaraz vrea să scrie istorie

Salutări dragii mei Goldeni, Goldenițe și nu numai!
Astăzi am ales sa vorbim despre un exemplu demn de urmat sau cel puțin impresionant pentru tinerii noștri de astăzi.
Carlos Alcaraz Garfia pe numele său complet, a devenit cel mai tânăr jucător calificat în optimi la US Open de la marele Michael Chang și până în ziua de astăzi – americanul făcea furori pe când avea doar 17 ani când a ajuns în optimi la Flushing Meadows în 1989.
Un alt exemplu aș putea spune eu!

Carlos Alcaraz Garfia

Carlos Alcaraz Garfia - „Nu joci în fiecare zi împotriva idolului tău”

Însă, sa revenim la subiectul nostru de astăzi. Tânărul minune, Alcaraz s-a născut pe 5 mai 2003 în El Palmar, Murcia, Spania, unde 18 ani mai târziu, și-a sărbătorit majoratul în anul 2021 pe terenul de tenis, chiar împotriva lui Rafael Nadal, idolul sau, în turul al doilea al turneului de la Madrid. „Nu joci în fiecare zi împotriva idolului tău” – a fost declarația tânărului tenismen. Carlos Alcaraz provine dintr-o familie numeroasă și iubitoare, acesta fiind al 4-lea copil al familiei. Părinții se numesc Carlos și Virginia, iar numărul 16 ATP mai are trei frați: Alvaro, Sergio și Jaime. carlos alcaraz

Pasiunea și iubirea pentru tenis se pare ca a fost moștenită de la tatăl acestuia, care a practicat acest sport în tinerețe, fiind clasat la un moment dat în primii 40 de jucători ai Spaniei.
El a început să practice sportul alb la vârsta de patru ani, făcându-se remarcat încă din perioada junioratului, fiind susținut îndeaproape de omul care i-a transmis sportul și de antrenorul lui, Ferrero, fost lider mondial și câștigător al turneului de la Roland Garros în 2003.

Tânărul nostru s-a făcut remarcat în lumea tenisului încă de pe vremea când era la Şcoala de tenis Equelite, unde, murcianul a făcut un prim meci impresionant în circuitul ATP, la doar 16 ani, în faţa unui jucător experimentat ca Albert Ramos-Vinolas.
Încă de atunci presa și fanii au început sa vada asemănarea cu Nadal.
‘’Așa arată urmașul lui Nadal!! ‘’ – acestea au fost titlurile din toata lumea tenisului la vremea aceea.

Carlos Alcaraz Garfia

Adolescentul în vârstă de doar 20 de ani acum, este considerat de mulți urmașul lui Rafael Nadal, datorită talentului, determinării și pasiunii lui pentru tenis!
Așa sa fie oare?
“Carlitos”, cum este numit, a atins rezultate incredibile și a intrat în istorie după ce l-a eliminat pe Stefanos Tsitsipas la US Open 2021, la vârsta de doar 18 ani.
Este primul jucător de tenis atât de tânăr care a ajuns sa atingă aceste performanțe în ultimii 29 de ani într-un turneu de Grand Slam, precedentul lui fiind Andrei Medvedev (Roland Garros 1992).

Ce-l leagă pe Alcaraz de idolul său? Mentalitatea!

“Îmi place să fiu agresiv, să găsesc multe lovituri câştigătoare, poate chiar unele la care nu se aşteaptă nimeni” a mărturisit tânărul elev al lui Juan Carlos Ferrero.
Asemănat pentru stilul său de joc cu Djokovic sau Federer, Alcaraz ştie cel mai bine ce are de la idolul sau, Nadal: “Mentalitatea. Nu mă dau niciodată bătut, iar asta am învățat de la Rafa. Despre el nu poţi spune niciodată că a pierdut un meci”.
Carlos a devenit jucător profesionist în anul 2018, atunci când avea doar 15 ani. A jucat în turnee ITF Futures, ATP Challengers, iar primul său turneu din circuitul ATP la care a participat a fost în 2020, la Rio.

Nadal i-a remarcat talentul și a vorbit deasemenea despre admirația sa pentru adolescentul care bătea deja recorduri de la vârsta de 18 ani și care a câștigat două titluri în carieră și a devenit cel mai tânăr care a pătruns în Top-20, depășind recordul deținut anterior de acesta. „Cred că este de neoprit din punct de vedere al carierei. A primit toate ingredientele: pasiunea, umilința, talentul și fizicul. E un tip bun. Îmi amintește mult ce eram la vârsta lui. „Este un rival în prezent și este uimitor să am o altă stea din țara mea, pentru că ne iubim tenisul și ne vom bucura în continuare de un jucător incredibil care luptă pentru cele mai importante titluri de mulți ani.” – a declarat Nadal în timpul conferinței de presă după victoria lui împotriva lui Kyrgios în sferturile de finală. Carlos Alcaraz Garfia

Carlos, noi Golden Tips te vom susține necondiționat!

Până acum, Alcarez a avut o ascensiune remarcabilă și demnă de apreciat.
Rămâne sa vedem cât de departe poate ajunge “adolescentul minune” și cu ce titluri ne mai încântă pe viitor.
Noi, echipa GoldenTips, suntem mândri de un așa tânăr si așteptăm cu nerăbdare să-i urmărim în continuare performanțele și îl susținem până la capăt!
Vino și tu alături de noi să vedem dacă întradevăr Carlos Arcaraz Garfia este urmașul marelui Nadal!

Comunitatea Golden Tips este platforma unde pasionaţii de sport şi pariuri sportive urmăresc meciurile împreună, se ghidează după principii responsabile de bankroll management şi nu deţin nicio legătură sau afiliere cu casele de pariuri. Hai să vedem meciurile şi sporturile noastre preferate împreună. Stay Golden!

Vă aşteptăm alături de noi în cea mai mare comunitate de pariuri sportive, „Golden Tips”,
pentru a ne bucura împreună de frumuseţea fotbalului de performanţă cu fenomenul GOLDEN!

Te aşteptăm şi în grupul Telegram Free să facem cunoştinţă!

Stay Golden! We reward fidelity!

carlos alcaraz garfia
Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Comment